KunststofenRubber.nl

CABKA neemt Systec Mixed Plastics over

12 januari 2016 om 10:54 uur

De CABKA Group groeit verder. Sinds begin januari 2016 behoort het bedrijf Systec Mixed Plastics GmbH (SMP) uit Genthin tot de CABKA Group, en krijgt de nieuwe naam CABKA GmbH Genthin. Dat maakten Gat Ramon (manager van CABKA) en Michael Wiener (manager van Duales System Holding) bekend.


CABKA is bekend vanwege zijn kunststof pallets en boxen. Door de overname van SMP vergroot het bedrijf zijn toevoer van grondstoffen en breidt het zijn aanpak met betrekking tot de kringloopeconomie verder uit. CABKA zal stap voor stap overschakelen van grondstofrecyclage, zoals die tot nu toe bij Systec Mixed Plastics gebeurt, naar materiaalrecyclage.

 

Op deze manier verstevigt het bedrijf de activiteiten van zijn divisies kunststofrecycling en ‘Eco Products'. Laatstgenoemde business unit vervaardigt duurzame producten die voor 100% gemaakt zijn van gerecycleerde kunststof. De Eco Products worden onder andere gebruikt in de bouwindustrie, bij wegenwerken en in de tuin- en landschapsverzorging.

 

Het bedrijf SMP maakt agglomeraten van gemengde kunststoffen uit de industriële en particuliere sector. Als dochteronderneming van Duales System Holding had het bedrijf SMP de vestiging in Genthin in 2012 overgenomen en in de daaropvolgende jaren succesvol geherstructureerd. In de vestiging in Genthin zijn 34 mensen werkzaam.

 

Het bedrijf Duales System Holding zal zich in de toekomst vooral toespitsen op de verwerking van zuivere kunststoffracties. 'De verwerking van gemengde kunststoffen behoort niet meer tot onze strategische kernactiviteit', aldus Michael Wiener, CEO van Duales System Holding. 'Daarom is het tijdstip van de overname perfect. CABKA zal het bedrijf verder nieuwe impulsen geven.' Ook in de toekomst zal CABKA GmbH Genthin een belangrijke partner blijven van de firma Duales System Holding wat de recyclage van gemengde kunststoffen betreft. Voor beide bedrijven is het voortbestaan van SMP en het behoud van de tewerkstelling belangrijk.

 

Door de overname wordt de grondstofcapaciteit van CABKA met 50.000 ton verhoogd en is een stabiel prijsbeleid voor de klanten gegarandeerd. Volgens Gat Ramon, directeur-aandeelhouder van de CABKA Group, wordt daardoor de duurzame en innovatieve aanpak van het principe van de kringloopeconomie verfijnd: producten die het einde van hun levensduur bereikt hebben, worden herverwerkt en krijgen een nieuw bestaan.

 

Alle medewerkers van CABKA GmbH Genthin worden overgenomen. In totaal heeft de CABKA Group dan circa 570 medewerkers.

 

www.cabka.com

 

 

 

 

Via Twitter volgen wij ...