KunststofenRubber.nl

Igus: voordeliger robots maken met kunststof componenten

17 juni 2016 om 11:16 uur - KEULEN

Robotbouwers kunnen voordeliger robots fabriceren door gebruik te maken van kunststof componenten. Igus heeft de kunststofmodules voor low-cost-robotica uitgebreid.


De robolink D-modules van Igus biedt gebruikers de mogelijkheid op voordelige wijze individuele roboticasystemen samen te stellen. De afzonderlijke gewrichten zijn in verschillende maten leverbaar. Nu heeft Igus het programma verder uitgebreid met nieuwe componenten voor meer constructieve vrijheden.

 

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk motoren en scharnieren in meerdere maten met de gangbare besturingen voor een complete zes-assige robot van kunststof en aluminium te combineren. Igus noemt als voorbeeld een toepassing met een aandrijving die bestaat uit een buitentandkrans en een flexibele maar tegelijkertijd slijtvaste binnentrandkrans van iglidur kunststof.

 

Uit vergelijkbare iglidur materialen bestaan ook de wormtandwielen voor de nieuwe overbrengingsverhoudingen 1:30 en 1:70 van de D-wormtandwielen.

 

De modulariteit in kunststof maakt voordelige automatiseringsoplossingen mogelijk. Een robolink gewricht zonder motor is er al vanaf 243 euro, zegt Igus.

 

www.igus.de

 

 

 

 

Via Twitter volgen wij ...